Toimistotila, Vuokrattavana, Turku Kurjenmäenkatu 4-6, Kohde 1953

Tämä valossa kylpevä, neljännen kerroksen upea toimistotila tarjoaa erinomaiset puitteet työskentelyyn niin toimivan pohjaratkaisunsa, mukavuuksiensa kuin sijaintinsakin puolesta. Kurjenmäen alue ja sairaalan historialliset rakennukset muodostavat rakennustaiteellisesti ja sosiaalihistoriallisesti ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka henkii arvokasta nostalgiaa.

Sisätilojen harmonisen rouheat pintamateriaalit ja hienostuneet rakennustekniset ratkaisut tarjoat upeat puitteet loihtia tästä ainutlaatuisen upean toimistotilan. Keittiö on varusteltu mm. mikrolla, jääkaapilla ja astianpesukoneella. Tila on jaettu 3:een eri huoneeseen, mutta pystyy haluttaessa jakamaan viideksi eri toimistohuoneeksi, missä myös neuvottelutilaa. Kohteessa on wc sekä suihku esim. työpaikkapyöräilijöille, atk-pistokkeet, jakokeskus, hyvä valaistus ja tekstiililattia parantamaan akustiikkaa. Kulku tilaan onnistuu hissillä tai portaita pitkin.

Historiallisesti arvokas rakennus on haluttu uudistaa niin perinteisesti kuin mahdollista ja samalla on onnistuttu luomaan nykyaikainen kokonaisuus, jossa myös tulevaisuus on huomioitu.

Kulkeminen Kurjenlinnaan käy kätevästi niin pyörällä, kävellen, julkisilla kuin autollakin. Pihalta on mahdollista vuokrata autopaikka kuukausihintaan 60 € + alv. Sähköauton latauspaikan hinta on 130 €/kk + alv, sisältäen sähkön hinnan. Lähistöltä löytyy myös keskusta-alueen palvelut.

Kurjenlinnan kehityshanke alkoi vuonna 2017. Ympäristöarvot ja energian järkevä hyödyntäminen ovat olleet uudistusprojektissa olennaisen tärkeitä lähtökohtia. Rakennuksiin onkin suunniteltu parhaat mahdolliset energiatekniset ratkaisut. Rakennuksissa on älykäs lämmitys-, jäähdytys- ja ilmanvaihtoratkaisu, joilla on saavutettu optimaaliset ja miellyttävät sisäolosuhteet toimistotiloihin.
Kellarissa on maalämpöpumppuja, joita täydentää poistoilman lämmön talteenotto. Kesäaikana järjestelmä hoitaa tilojen jäähdytyksen.

Rakennukset on merkitty kaupungin yleiskaavassa säilytettäviksi kohteiksi ja alue onkin olennainen osa itäisen Turun kaupunkikuvaa. Vanhan sairaala-alueen kivirakennukset edustavat uusrenesanssia tyylillisesti. Koristeellisesta muotokielestä huolimatta rakennukset saatiin näyttämään kevyiltä ja ilmavilta. Kurjenmäen alue alkoi rakentua vuonna 1893 jolloin päätettiin rakentaa köyhäintalo. Ruotsalaisen arkkitehti J.E. Stenbergin suunnittelema talo valmistui vuonna 1898. Rakennuksen pohjoispäähän liitettiin vuonna 1903 laajennusosa, jonka suunnitteli kaupunginarkkitehti Arthur Kajanus. Sen yhteyteen nousi vuonna 1899 Kajanuksen suunnittelema työlaitos, jossa tehtiin kädentaitoja vaativia tehtäviä: siellä olivat muun muassa leipomo, pesula ja puutyöverstas. Tontilla harjoitettiin myös maanviljelyä, ja Kurjenmäellä oli niin navetta, sikala kuin muitakin maatalousrakennuksia. Kurjenlinnan kaksi rakennusta yhdistettiin väliosalla yhdeksi kokonaisuudeksi 1950-luvulla. Talo toimi pitkäaikaissairaiden hoitoyksikkönä vuoteen 2009 asti, minkä jälkeen se on ollut tyhjillään

Olisiko tässä yrityksesi tulevaisuuden toimitilat?

Kohteen tiedot PDFTulosta PDF

Osoite:
Kurjenmäenkatu 4-6
20700 Turku
Kaupunki/kunta:
Turku
Tilatyyppi:
Toimistotila
Pinta-ala:
160 m2
Kauppatapa:
Vuokrattavana
Vuokrahinta:
3 200 €/kk

Lisätiedot

Varusteluettelo:
WC, Suihku, Keittiö, Taukotila, Internet-yhteys, Lämmitys, Ilmanvaihto jäähdytyksellä, Voimavirta, Pysäköintipaikat
Muu lisätieto 1:
Vuokraan lisätään alv + kulut

Liitteet & linkit

Julkaisijatiedot

Julkaistu:
19.5.2021
Julkaisija:
Blanc Asset Management

Kohde kartalla

Yhteystiedot

Harri Laisto
Blanc Asset Management
Tommi Sällylä

Pyydä lisätietoa


Lomakkeen tietoja ei tallenneta. Tiedot lähetetään sähköpostitse yhteyshenkilölle.
 

Turun seudun yritys- ja innovaatiopalveluiden tuottamisesta ja koordinoinnista vastaa seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy.

Turku Science Park Oy
Joukahaisenkatu 3-5 A, 20520 Turku

 


Kirjaudu sisään